۳۰ بهمن ۱۳۹۲، ۱۶:۲۷

رئیس انجمن بتن ایران:

نظارت و کنترل کیفیت تولید بتن در کشور بسیار ضعیف است

نظارت و کنترل کیفیت تولید بتن در کشور بسیار ضعیف است

سمنان - خبرگزاری مهر: رئیس انجمن بتن ایران با بیان اینکه طی 10 سال گذشته فعالیت‌های خوبی در عرصه بتن صورت گرفته است، گفت: باید دانش و اطلاعات عموم را در استفاده از بتن به عنوان برترین مصالح افزایش دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، هرمز فامیلی صبح چهارشنبه در دومین کنفرانس صنعت بتن در دانشگاه سمنان به چالش‌های فراروی صنعت بتن کشور اشاره کرد و گفت: تولید سیمان به عنوان ماده اصلی در بتن، به مرز 80 میلیون تن در سال رسیده و ایران رتبه چهارمی تولید سیمان در جهان را به خود اختصاص داده است اما این صنعت نمی تواند به عنوان یک صنعت پایدار و برای توسعه پایدار مطرح باشد.

وی ادامه داد: صنعت سیمان بشدت آلودگی محیط زیست را به دنبال دارد و برای تولید آن انرژی زیادی مصرف می‌شود که این دو عامل خلاف اهداف توسعه پایدار به شمار می رود چرا که توسعه پایدار به معنای تولید با کمترین آلودگی و کمترین مصرف انرژی است.

نظارت و کنترل بسیار ضعیف بر کیفیت تولید بتن در کشور

رئیس انجمن بتن ایران همچنین گسترش تولید سیمان آمیخته، اجرای طرح مخلوط بتن در کارگاه ها و افزایش دوام بتن را از جمله راهکارهای مقابله با چالش‌های فراروی این بخش دانست و گفت: بحث نظارت و کنترل کیفیت بتن در کشور متاسفانه بسیار ضعیف است.

فامیلی سپس از اقدامات سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به منظور نظارت و کنترل بر تولید صحیح بتن خبر داد و گفت: اخیرا کمیته بتن در نظام مهندسی شکل گرفته تا آزمایشگاه های کنترل کیفی بتن در کشور نظام مند شود.

وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف بتن در ایران 38 درصد بیشتر از سرانه مصرفی در جهان است اظهار داشت: با وجود مصرف بالا، کیفیت و دوام بتن و سازه های بتنی در ایران مطلوب نیست.

ارتقای دانش عمومی نسبت به بتن از جمله اهداف انجمن بتن است

رئیس انجمن بتن ایران با اشاره به عمر کوتاه و نیاز به ترمیم سازه های بتنی در مدتی کوتاه پس از ساخت، افزود: با توجه به نقش مهم استفاده از بتن در توسعه، توسعه ای در این صنعت پایدار است که با مصرف کمترین مواد و با کمترین آلودگی همراه باشد.

فامیلی ارتقای دانش عمومی نسبت به بتن را از اهداف انجمن بتن عنوان و تصریح کرد: اگر صاحب پروژه و ساختمان از آگاهی کافی نسبت به ویژگیهای سلامت بتن داشته باشد، خود به عنوان ناظر ساخت ساختمان و پروژه عمل می کند.

فامیلی به استفاده تمام کشورهای دنیا از مواد افزودنی در بتن اشاره و خاطرنشان کرد: استفاده از این مواد در آیین نامه ها و ضوابط نیز اشاره شده و در ارتقای کیفیت بتن نیز اثربخش است.

بیش از 70 درصد ساختمان‌های بنا شده دراستان سمنان بتنی هستند

معاون امور عمرانی استاندار سمنان هم در این کنفرانس با بیان اینکه 75 درصد از ساختمان های بنا شده در این استان طی سال گذشته به صورت اسکلت بتنی بوده است، گفت: این میزان در سالجاری به 85 درصد افزایش یافته است.

پرهام جانفشان عراقی پایین بودن قیمت شن و ماسه و نهایتا قیمت تمام شده بتن در استان سمنان نسبت به سایر استانهای  کشور را از جمله دلایل استفاده زیاد از این ماده مصنوعی عنوان کرد و گفت: اجرای طرح استفاده از نیروی متخصص برای نظارت ساختمان های بتنی از برنامه های استان جهت افزایش کیفیت در ساخت و سازها است.

میزان مصرف بتن در ایران 38 درصد بیشتر از مصرف جهانی است

رئیس دومین کنفرانس ملی صنعت بتن نیز در این همایش گفت: ایرانی‌ها بر اساس آمار، 38 درصد بیشتر از استانداردهای جهانی در ساخت و سازها از بتن استفاده می‌کنند.

علی خیرالدین افزود: میزان تولید بتن در سال 1964 سه میلیون تن بوده اما در حال حاضر به شش میلیارد تن رسیده است.

وی بتن را پر مصرف ترین ماده مصنوعی بشر دانست و گفت: بتن شاخصی برای توسعه یافتگی است اما باید در عمل آوری و دوام آن دقت شود.

استان سمنان به لحاظ تعداد دانشجو نسبت به جمعیت رتبه اول کشور را داراست

رئیس دانشگاه سمنان هدف از برگزاری این کنفرانس را تبادل اطلاعات، تجربیات و تکنولوژی های نوین در صنعت بتن، سازه های بتن آرمه و ارتقاء سطح عمومی و تخصصی مهندسی عمران عنوان کرد.

خیرالدین با بیان اینکه استان سمنان به لحاظ تعداد دانشجو نسبت به جمعیت رتبه اول کشور را داراست افزود: دانشگاه سمنان با بیش از 16 هزار دانشجو و 243 رشته گرایش به عنوان دانشگاه منتخب و مادر استان سمنان است.

وی به برگزاری این کنفرانس از سوی دانشکده عمران دانشگاه سمنان اشاره کرد و گفت: این دانشکده دارای 20 عضو هیئت علمی و بیش از800  دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی است.

دومین کنفرانس ملی صنعت بتن در دانشگاه سمنان آغاز به کار کرد

دبیر علمی دومین کنفرانس ملی صنعت بتن نیز در این همایش گفت: از بین مقالات ارسال شده، با رای هیئت داوران 150 عنوان مقاله برای ارائه در این کنفرانس پذیرش شد.

حسین نادرپور با بیان اینکه در مجموع 350 عنوان مقاله کامل به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شد که با رای هیئت داوران نهایتا 150 عنوان مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.

وی با بیان اینکه ارائه مقالات از بعد از ظهر چهارشنبه آغاز و تا روز پنج شنبه ادامه دارد افزود: از بین مقالات پذیرش شده 50 عنوان مقاله به صورت سخنرانی و 100 عنوان مقاله هم به صورت پوستر در این کنفرانس ارائه می شود.

دبیر علمی دومین کنفرانس ملی صنعت بتن افزود: دکتر هرمز فامیلی رئیس انجمن بتن ایران، دکتر علی اکبر مقصودی استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان و دکتر طیبه پرهیزکار مدیر بخش فناوری بتن مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از سخنرانان کلیدی این کنفرانس ملی هستند.

وی به محورهای این کنفرانس نیز اشاره کرد و گفت: تعمیر، تقویت و به‌سازی لرزه‌ای سازه‌های بتنی، طراحی و اجرای سازه‌های بتنی، فناوری‌های نوین در صنعت بتن، افزودنی‌ها و مواد کمکی در صنعت بتن، دوام بتن و توسعه پایدار، تولید و کاربرد سنگدانه‌ها در بتن، انواع سیمان و نقش آنها در توسعه پایدار، مدیریت کنترل کیفی در صنعت سیمان و بتن و ماشین آلات صنعت بتن از محورهای این کنفرانس دو روزه است

کد خبر 2239951

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha